joi, 14 octombrie 2010

2. Puterea lui ACUM

Viitorul il decidem intr-adevar in clipa prezenta.

Noi vedem viitorul intr-un plan indepartat doar pentru ca nu suntem inca familiarizati cu infinitul, absolutul, cu puterea creatoare, acum, aici. Vedem viitorul intr-un plan indepartat pentru ca ne nemultumeste prezentul si evident ne dorim o desfasurare mai buna a lui. Atunci incepem sa proiectam: intr-o buna zi, voi fi acolo, unde voi face acel lucru, care-mi va aduce o anumita satisfactie, reputatie, ce ma va conduce mai departe, spre noi culmi a succesului, dezvoltarii.

Oamenii au principiul evolutiei in fiinta lor, asa cum sangele curge prin venele trupului, la fel avem si setea de cunoastere care ne iriga fiinta si ne mentine intr-o continua miscare. De cand ne nastem ne indreptam continuu inainte. Mersul este inainte, privirea este inainte, mainile le intindem inaintea noastra.

Unde este gandul? Inapoi. Mereu ne gandim la trecut. Ce-a fost bun, ce n-a fost bun. Unde am procedat bine si unde am gresit? Milioane de intrebari. Bun. Veti zice despre voi ca sunteti persoane analitice, rationale, cantariti pro si cons ca sa stiti exact ce aveti de facut mai departe. O analiza diferita a trairii in trecut si a ocuparii mintii cu milioane de intrebari va va spune ca ati pierdut enorm de mult timp intrebandu-va si facand supozitii. Timp pretios in care chiar puteati sa construiti ceva, si nu doar la nivel de gand, ci chiar in fapt. Acest timp scurs, daca ar fi fost comprimat intr-o clipa a prezentului, ACUM ati fi fost tot ceea ce ati gandit ca vreti sa fiti. Sunteti?

Cunoasterea si insusirea acestui concept absolut magic de creare a propriei realitati m-a facut sa ma opresc din facut planuri, supozitii, strategii, trasee. Credinta in ACUM m-a facut sa opresc sirul de intrebari, cautarea de certitudini si metode eficiente de a ajunge in realitatea pe care mi-o doresc, si m-a asezat, tacuta, oarba, muta in fata calculatorului. ACUM. ACUM se intampla realitatea pe care ti-o doresti.

Ce realitate mi-am dorit, va intrebati probabil.

Mi-am dorit o realitate in care sa imi urmez chemarea. Mi-am dorit o realitate in care sa transmit lumii din cunoasterea mea. Mi-am dorit o realitate in care sa pot atinge vietile oamenilor, sa le vorbesc despre frumusetea si magia vietii, sa pot contribui la schimbarea vietii lor in pozitiv. Acesta a fost gandul creator, plin de viziune, intentionalitate, emotie pozitiva. M-am vazut in aceasta realitate si m-am perceput ca fiind foarte fericita si implinita. Apoi am inceput sa caut…idei, inspiratie…metode de promovare…cum as putea sa fac? Toate metodele clasice, stiute au cedat rand pe rand, s-au prabusit precum niste ziduri construite din nisip. Nu m-am descurajat. Mi-am spus atunci: scopul meu este bun, in accord cu fiinta mea, doar calea de a-l infaptui am gresit-o. Sigur trebuie s-o iau pe o alta cale. Dar care? Le-am incercat pe toate. Nu vedeam nimic posibil. Ma navaleau numai ganduri negative: nu ai pregatire, nu ai renume, nu ai resurse materiale sa publici o carte chiar daca ai avea cartea, cine va vrea sa o citeasca, etc. O gramada de NU. Un talent deosebit de a distruge orice posibilitate. Si totusi vroiam sa scriu o carte, sa spun lumii intregi ce am constientizat eu, sa spun in gura mare despre incredibilul si magicul de a ne crea realitatea. Invatasem si intelesesem principiul creatiei. Si totusi mie nu-mi iesea. Detineam secretul dar nu stiam cum sa-l aplic. Cum? Cum functioneaza? Cum sa creez aceasta realitate in care eu sunt o scriitoare noua in bransa. Cum sa materializez aceasta dorinta de a-mi impartasi mesajele lumii? Cum sa fac?

Apoi m-a lovit. Fa-o. Fa-o ACUM.

Cum? M-am intrebat degraba.

Stabileste-ti scopul: aaa…pai sa o public. Atunci fa-ti mesajul public. ACUM.
Aaa..pai trebuie sa-l scriu. Atunci scrie-l ACUM.
Am nevoie de cititori. Cam cati? Cat mai multi. Exista ei? Da. Ai acces la ei? Da, prin internet, acces liber, GRATUIT.

Asta intrece limitele de conceptualizare al unei carti scrise si publicate. Prin natura spontana a raspandirii mesajului o face o altfel de carte, o carte vie care se publica pe masura ce se scrie.

Asta va face pe voi cei care cititi aceste randuri, sa fiti martorii unui eveniment spontan, sa aveti acces la o informatie, pretioasa, fara sa platiti, decat un pret al timpului si atentiei acordate. Asta va plaseaza pe voi intr-o realitate in care stati fata in fata cu autorul unei carti in devenire. Asta va face sa fiti primii care stiti. Pun pariu ca niciodata nu v-ati imaginat macar ca puteti fi aproape de un scriitor pe care doriti sau aveti curiozitatea sa-l cititi. Pun pariu ca toate precedentele, predefinitiile pe care le cunoasteti va spuneau ca trebuie sa asteptati tiparirea unui material, apoi promovarea lui, apoi distributia lui in locuri accesibile, apoi banuti in buzunar ca sa-l cumparati, si intr-un final si totodata un viitor destul de indepartat, sa-l fi citit.

De ce sa asteptam atat, si eu si voi? Intrebandu-ne si cautand metode…
De ce sa nu o facem ACUM?

Tocmai am spart tiparul clasic al scriitorului, tocmai ati spart tiparul classic al cititorului care intra in contact cu o scriere literara, neconditionat de o forma (carte), materie. Materia nu este limita si nici dovada unica sau exclusiva a existentei.

Asta inseamna CREATIE. Sa creezi pe traseu. Sa-ti vezi visul in fata ochilor, sa te bucuri de el pe masura ce-l construiesti, nu la capatul drumului. Puterea prezentului, puterea lui ACUM. Asta inseamna sa crezi in visul tau, si sa-l faci realitate.

Asadar, va invit sa-mi fiti martori de onoare la aceasta scriere ce mi-am propus la nivel de gand sa fie o carte despre puterea creatoarea omului, despre cum functioneaza ea, cum se materializeaza, cum ne plaseaza exact in locul in care ne dorim sa fim, cum putem gestiona CONSTIENT aceasta putere creatoare cu care orice fiinta umana este inzestrata.

Este zestrea noastra, haideti sa ne bucuram de ea.

Veti spune probabil ca este doar o alta forma pe care i-am dat-o unui concept existent. E doar un blog, pe internet ca mii de alte bloguri. Dar va inselati.

Este o carte vie care se publica pe masura ce este scrisa. Sunt mesaje calde transmise desupra limitarilor fizice, materiale, voi sunteti acum intr-o realitate pe care eu am creat-o. Eu si voi suntem in aceasta realitate impreuna.

Avand in fata scrierea mea, o faceti sa EXISTE. Citind-o, ii dati viata. Revenind, ii dati curs. Promovand-o, o faceti cunoscuta.

Sunteti CO-creatorii aceste carti.

O vom tipari. Cand vom ajunge la finalul mesajului ei. Acum, ea nu asteapta cerneala ca SA FIE, si nici rafturile librariilor ca sa se faca cunoscuta, si nici banutii ca sa fie cumparata.

Prin natura in care este creata, ea are deja succes.

EA ESTE, ACUM, AICI.CREATIA noastra.

4 comentarii:

  1. Gandul nu are limite, timpul si spatiul nu il poate opri, este o mare putere creatoare, un dar de la Dumnezeu.
    Prin puterea gandului, impreuna co-cream aceasta realitate...
    Felul in care gandim are repercursiuni foarte importante in viata fiecaruia.
    ENERGIE-GAND-FORMA...
    Iubire si Lumina!

    PS: Am adugat blogul tau pe ale mele la favorite:
    http://www.dincolo-de-limite.blogspot.com/
    http://dincolo-de-materie.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  2. asadeci, ai pus prima caramida! felicitari! la cat mai multe si la un drum lung si frumos!

    RăspundețiȘtergere
  3. As mai avea si eu ceva de adaugat la acest articol minunat scris de tine...
    Gandul dupa intensitate se materializeaza, bineinteles prima data in astral, apoi in planul fizic, din aceasta cauza oameni buni nu ganditi in rau nici cu gandul pt ca orice gand este o energie pe o frecventa fie ea joasa fie ea elevata si odata si-odata se intoarce la cel care o emite.

    RăspundețiȘtergere
  4. Despre traducerea gresita a cartii "Puterea lui ACUM" de Eckhart Tolle in limba romana/About the Romanian translation of "The Power of NOW" by Eckhart Tolle
    Acesta este un articol despre erorile intalnite in traducerea in limba română a cartii de mai sus, intitulată "Puterea Prezentului"/ This is an article about the errors encountered in the translation in Romanian language which is named "The Power of the Present"
    un articol de: Dan Mirahorian
    http://reteaualiterara.ning.com/group/caleaeliberarii
    http://reteaualiterara.ning.com/group/caleaeliberarii/forum/topics/puterea-lui-acum-de-eckhart

    RăspundețiȘtergere