joi, 14 octombrie 2010

1. Astazi imi decid viitorul.


Oamenii se tem de magie. De ce?

Dictionarul explicativ al limbii romane ofera urmatoarea definitie:
„MAGÍE, magii, s.f. 1. Totalitatea procedeelor, formulelor, gesturilor etc. prin care ar putea fi invocate anumite forțe supranaturale spre a produce miracole; practica acestor procedee, formule etc. 2. Fig. Putere irezistibilă de atracție, de fascinare; farmec, încântare.”

Ne temem de tot ceea ce este supranatural, ne temem de efectele pe care le-ar putea produce orice forma de magie, de fapt ne temem de capacitatea noastra de a gestiona un fenomen rezultat ca act al magiei. Un om simplu, care cunoaste puterea magiei devine un om puternic.

La acest moment oamenii care au putere, o exercita in beneficiul propriu, in detrimentul celorlalti. La acest moment oamenii care detin puterea, detin secretul magiei, si il folosesc impotriva umanitatii. Acesti oameni stiu ca noi suntem fiinte magice, creatoare si ne manipuleaza gandirea si emotiile pentru a crea in limitele impuse de ei. Nici mai mult, nici mai putin. Acesti oameni ne coordoneaza vietile. Ei sunt marii conducatori. Marile puteri. Ei stiu Adevarul despre capacitatile magice ale fiintei umane de a crea, dar ne-au supus unei vraji a necunoasterii(Intunericul), daca toti oamenii ar cunoaste Adevarul, am exista intr-o lume perfecta, unde nu ar exista diferente rasiale, sociale, economice, politice, culturale. O lume perfecta in care toti am fi egali, extraordinari, magici. O lume magica in care am avea tot ce ne dorim. O lume a egalitatii, a unimii. Desigur, in aceasta lume magica ei ar fi de asemenea egali cu ceilalti. Ar avea tot atat cat au si ceilalti.

Fie ca ne place sa admitem sau nu, noi toti suntem supusi magiei. Suntem prinsi de vraja banilor, suntem prinsi in vraja EGO-urilor noastre ce doar ne limiteaza, suntem atinsi de vraja fricii in fata noutatii, si exemplele ar putea continua.

De ce am ales termenul de magie? Pentru ca intr-o lume a „normalitatii” cotidiene, in care urmand un precedent ne asiguram de continuarea oricarei actiuni a noastre, in siguranta infaptuirii lui exact conform asteptarilor noastre, in aceasta lume a concretului, orice intervine nou etichetam ca fiind: noroc, ghinion, miracol, intamplare neasteptata. In aceasta realitate a concretului, a cunoscutului, ne simtim in siguranta, sunt putine lucruri care ne pot suprinde. Oricat de confortabil pare sa fii intr-o realitate in care detii totul sub control, exista o limitare foarte mare a ei. Urmarirea unui precedent exclude, anihileaza inovatia.

Inovatia, evolutia, sunt principii de baza ale Cosmosului, Universului, fiintelor vii.
Privind detasat si panoramic realitatea care ne inconjoara, putem spune cu totii cu mana pe inima ca avem nevoie de ceva magic, absolut, care sa transforme realitatea actuala intr-o realitate mai buna.

Priviti in jur si spuneti-va sincer daca aveti incredere in viitor, pornind de la prezent puteti intui ca viitorul va fi mai pozitiv? Priviti atent la criza financiara si spuneti-va ca aveti realmente incredere ca in viitor situatia economica se va ameliora, dezvolta din nou. Priviti atenti va rog la sistemele sociale si spuneti-va ca aveti incredere ca in viitor sistemul medical va functiona pentru om si nu impotriva lui. Dar educatia? Unde vom ajunge cu revolta cadrelor didactice, ce se va alege de educatia copiilor nostri? Cine sunt geniile care ne vor duce civilizatia mai departe pe drumul ei evolutiv si cum ii ajutam astazi sa se dezvolte? Conducatorii nostri, ne conduc oare pe calea cea mai buna? Ne dorim revolta stradala? Asta ne asteapta? Revolta? Violenta? Sange varsat pentru supravietuire?

E prea sinistra premonitia ca sa insist asupra ei. Noi suntem fiinte creatoare, nu distrugatoare.

Daca prezentul este precedentul viitorului, unde vom fi peste 10 ani? Cum va arata lumea atunci? Schimbarea trebuie sa inceapa astazi, aici, acum. Nu mai avem timp, am ajuns la finish line, e timpul pentru CREATIE.

Nu-i asa ca avem nevoie de putina magie, de un miracol? Dar mai multe miracole? Dar mai multe miracole unite cu acelasi scop de a crea o lume mai buna?

In calitatea de „mag” pe care mi-am ales-o in aceasta viata, imi propun sa rup magia negativitatii care ne asupreste si ne limiteaza la o experienta de viata a neputintei si sa invatam impreuna sa CREAM frumos. Sa ne cream viitorul.

Vom incepe prin a extinde conceptul creativitatii dincolo de sfera profesionala introducandu-l si aplicandu-l in viata de zi cu zi. Astazi introducem Creatia in viata noastra.

E timpul pentru CREATIE. CREATIA este magica.

4 comentarii:

  1. Felicitari pentru blog si mult succes!
    Dumnezeu sa te binecuvanteze!

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca doresti sprijin cu blogul imi poti scrie aici: dincolo_de_limite@yahoo.com
    Mi-ar place sa vorbim...

    RăspundețiȘtergere
  3. viitorul asta este un drum. un drum din caramizi. fiecare si oricare dintre caramizile astea reprezinta un moment din prezent. drumul asta, viitorul, poate fi bun, fara gropi, cata vreme fiecare caramida este buna, bine asezata in locul ei. ne creem frumos prezentul astfel incat viitorul sa fie frumos?

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa este, nu doar azi ci clipa de clipa, constienta sau nu, noi ne tesem panza povestii noastre ulterioare. Unele efecte ale alegerilor noastre se simt imediat, altele doar dupa un timp. Important e sa practicam constant constientizarea, ca premisa necesara a manifestarii creativitatii. (Stiu, de multe ori constientizarea si creativitatea se impletesc... ) Sa ne regasim tot mai mult, mai coerent si mai complet in toate aspectele vietii noastre: personale, profesionale, magice...

    Iti doresc ca fructele karmei bune pe care o ai sa te ajute inmiit pe drumul tau, si prin asta pe cei din jur care au nevoie de inca o Calauza Luminoasa.

    RăspundețiȘtergere