vineri, 15 octombrie 2010

3. Start

M-am tot gandit toata ziua, cum sa-mi continui scrierea. De unde incep? De unde incep, am atat de multe lucruri de spus.
Cum sa fac sa-mi transmit mesajul astfel incat sa fie receptionat, inteles, de cat mai multa lume?

Mintea mea a fost tentata sa analizeze si sa creeze strategii etichetand cititorii ca fiind:
- Cei rationali, care au nevoie de date certe, concrete, stiintifice, pentru a crede, a-si insusi un nou concept, mod de a gandi, de-a fi.
- Cei emotionali care vor simti ca ceea ce spun eu are relevanta si chiar daca ar avea nevoie de informatii certe, vor cauta singuri mai departe documentandu-se.
- Cei necredinciosi, care nu cred in nimic, dar totusi ceva le capteaza interesul si revin sa urmareasca continuarea.
- Cei care nu stiu nimic dar sunt dispusi sa afle.
- Cei care cred ca stiu totul, citindu-ma isi vor reconfirma cunostintele.
- Cei care vor sa isi schimbe viata.
- Cei care nu vor sa-si schimbe viata, nu au puterea, curajul, dar totusi schimbarea este necesara si ii aduce aici in fata acestor randuri.
- Cei care vor sa stea pe loc.
- Cei care vor sa mearga inainte.
- Cei care merg odata cu fluxul, se lasa dusi de val.
- Cei care nu se cunosc. Nici nu vor.
- Cei care se tem.
- Cei care au curaj.
- Cei superficiali.
- Cei profunzi.
- Etc.

Pfiuuuu….cate si mai cate forme de a ne diferentia, separa. Cu cat gasesc mai multe diferente intre noi oamenii cu atat ma regasesc mai mult in fiecare. Ma recunosc in fiecare on pe care il cunosc sau nu, pe rand, grupat, simultan.

Asa ca, am hotarat: incep de pe pozitie de unicitate. Asta inseamna ca tot ceea ce eu cunosc deja, tu cunosti de asemenea. Asta inseamna o omogenizare a esentei fiintei umane, compusa din toate ingredientele prezentate mai sus si cele nementionate la un loc.

Asta inseamna ca tot ceea ce sunt eu, esti si tu, cel care imi citeste gandurile asternute aici. Asta inseamna ca eu cred in tine, tot la fel de mult cum cred in mine.

Asta te plaseaza pe tine aici, exact unde sunt si eu acum. Adica suntem unul si acelasi. Astfel, inlatur orice distanta, nuanta, forma, eticheta care ar putea interveni, bloca, intarzia, forta efectul mesajelor mele.

Suntem cu totii doar unul intr-un singur spatiu fara decor, fara timp, fara distante.
Un singur scop comun, sa invatam sa gestionam constient puterea creatoare cu care suntem inzestrati ca fiinta umana.

Daca eu, creator al acestei realitati v-as plasa pe voi cititorii mei, intr-un plan separat de al meu, v-as indeparta, as crea o distanta pe care mesajul meu ar trebui s-o parcurga pentru a ajunge la voi. Nu imi doresc asta, ci imi doresc o constientizare live.

Daca eu v-as organiza dupa specificul fiecaruia, ar insemna ca eu sa gasesc cuvinte si metode specifice fiecaruia astfel incat sa existe rezonanta la ceea ce eu scriu. Ar insemna sa incurajez o forma actuala a societatii in care traim de-a ne separa in functie de: rasa, nationalitate, varsta, sex, educatie, etc. Cu alte cuvinte ar trebui sa gasesc metode absolut supraomenesti de a-mi exprima un mesaj care sa fie suficient de complex si consistent astfel incat sa devina prioritar ca insemnatate in zona voastra de activitati, interese. Cu alte cuvinte ar trebui sa gasesc metode de a intra in realitatile voastre si sa va vorbesc acolo, in referentialele voastre care va separa de al meu, pe limba voastra.

N-am sa fac asta. N-am sa va consider diferiti de mine, n-am sa va plasez in alte timpuri decat mine, nici in alte spatii.

Practic va introduc pe voi intr-o noua lume, a tuturor posibilitatilor.

Suntem cu totii acum intr-o alta realitate, concomitenta si paradoxal paralela cu cea in care sunteti in fata ecranului in casele si vietile voastre, citind pe blogul meu.

Exista planuri paralele in care co-existam cu toti. Mintea umana are capacitatea de a crea si co-exista in mai multe realitati in acelasi timp. Daca dorim sa atribuim o valoare masurabila a acestei capacitati, putem accepta ca este viteza gandului care ne plaseaza si acolo si aici. Concomitent.

Dovada?

Sunteti in fata ecranului citind aceste randuri? Sunteti totodata conectat mental si la informatiile pe care eu le prezint aici, dar si la zgomotele din jurul vostru?

Voi, cu mentalul vostru, sunteti acum in 2 planuri, concomitent.

Acesta este punctul de pornire. De la aceasta descriere de realitate incepem sa exploram.
Exploram impreuna, cautam sa intelegem complexitatea fiintei umane, fara a o eticheta sau limita. Aici noi toti suntem inzestrati, noi toti suntem finite complexe, magice, infinite.

De ce am creionat acest plan? Poate este unica separare pe care o incurajez si recomand.

In acest plan al meu nu vreau sa existe EGO-urile noastre care limiteaza experienta fiintei umane de a EXPLORA. In acest plan nu vreau sa ne raportam la gandirea si informatiile, cunostiintele pe care le detinem fiecare dintre noi in acest moment, mintea noastra sceptica care cauta sa incadreze, masoare, eficientizeze. In acest plan, nu avem responsabilitati de care trebuie sa tinem seama, oameni care au asteptari de la noi. In acest plan nu exista timpul. Nimic nu ne spune exact cat dureaza orice.

Aici nu exista bine si rau. Aici nu judecam, ci doar observam, concluzionam, cream mai departe. Aici fiecare lucru are valoarea lui, nu exista un lucru mai bun decat celalalt, fiecare informatie/circumstanta/ caracteristica umana sau nu, om, este folositor si reprezinta un indiciu de a merge mai departe in aceasta calatorie.
Aici avem tot ce ne trebuie la indemana.

De incepe explorarea, desi v-am spus tot deja.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu