duminică, 17 octombrie 2010

4. Paradox plin de sensuri

Am pornit in aceasta creatie de la gandul ca nu voi fi originala. Am fost indata de acord ca nu exista originalitate in esenta. Un paradox, dar traim intr-o lume paradoxala, a dualitatii, a relativitatii. Totul este relativ.

Raportandu-ma la esenta Adevarului despre care vorbesc aici, pot declara senin ca nu sunt prima care vorbeste despre el. Exista inaintea mea multi scriitori spirituali care au atins acelasi Adevar, unic, si care au scris despre el. Intr-o lume in care nu exista decat un Adevar, nu exista originalitate. Exista doar creativitate. Capacitatea creativa de a-l expune diferit. Metode diferite, stiluri diferite. Noutatea intervine in abordare.

Adevarul cosmic este doar unul. Dumnezeu este doar unul. Nu pot sa creez un alt Dumnezeu, pot doar sa spun felul in care eu il percep, il cunosc. Nu pot vorbi de un alt Univers, pot doar sa spun cum il vad eu.

Totul este legat de perceptii. Viata noastra este un sir de perceptii. Perceptiile sunt sustinute de capacitatea fiecaruia de a asimila o informatie, de a o insusi, de a o folosi in modul sau, de a o trai.

Intr-o lume a creativitatii nu exista tipare predefinite de urmat. In lumea creativitatii exista diverse forme de perceptie si implicit de manifestare. In aceasta lume nu exista modele de urmat. Noi suntem fiinte unice, identice in esenta dar diferite in manifestare.

Intr-o lume a posibilitatilor exista numai potential. Totul se reduce la potentialul personal de a receptiona o teorie/informatie, si creativitatea in aplicarea ei. EXISTENTA.

Traim intr-o lume a dualitatii si totusi constientizam doar o parte a monedei. Suntem spirit si materie. TRUP SI SUFLET.

Ne traim viata programand fiecare miscare urmatoare si totusi viata ne surprinde. GAND + EMOTIE.

Traim intr-o lume a limitarilor fizice, dar in revers nu exista limite in gandire, in visare, nici macar in actiune. LIBERTATE.

Aceasta este fascinatia universului in care traim. Traim intr-un univers in care uneori ne simtim neputinciosi, dar de fapt suntem atotputernici. PUTERE.

Traim intr-o lume in care deseori suntem coplesiti de greutati dar totusi gasim resurse sa mergem mai departe.VOINTA.

Traim intr-o lume a alegerilor constiente si totusi nu suntem constienti de alegerile noastre. CONSTIENTIZARE.

Certitudinea vietii este ca nimic nu este cert. Orice se poate schimba. Nimic nu este fix, totul este o continua miscare. EVOLUTIE.

Totul este un paradox si totul are un singur sens. ABSTRACT.

Aceasta este metoda mea. Plec de la idea ca in cel mai mare paradox gasesc de fapt sensul unic, incontestabil. Ideea mea sustine existenta dincolo de perceptie. Ideea mea face totul sa fie doar unul.

Eu. Fiinta mea. Universul meu infinit.

Inversez totul si in necunoasterea mea descopar totul.

Viata. De-asta suntem aici, sa ne cunoastem pe noi insine cat mai bine. Suntem aici ca sa ne ridicam la cel mai inalt potential al fiintei noastre. Suntem aici sa ne exploram potentialul infinit pe care il avem. Suntem aici sa ne reamintim cine suntem si sa crestem. In gand, in fapt, in stare de-a fi.

Suntem fiinte cu un potential infinit de evolutie si facem asta zi de zi. In fiecare zi evoluam, crestem. In fiecare zi descoperim aspecte noi ale fiintei noastre.

Cunoastem totul si totusi avem atat de multe de descoperit.

2 comentarii: